Hvad er Pokémon?

Pokémon stammer fra Japan og er et univers fyldt med sjove væsner, der hver især har deres styrker og svagheder. Pokémon startede i 1996 som et spil til Nintendo-konsollen Game Boy. Her gjaldt det om, at fange Pokémon og træne dem, så de kunne stige i level og dyste mod andre Pokémon. Der bliver stadig udviklet nye Pokémon spil. 

Herefter blev det så populært, at der også blev lavet en tegneserie, som for første gang blev vist i 1997. Den havde først premiere i Danmark i januar 2000. 

I dag er der mere end 1.000 afsnit og 23 film af Pokémon.

Derudover blev der selvfølgelig også lavet Pokémon kort, som i dag er rigtig populære blandt voksne og børn. Flere gange om året kommer der nye sets af Pokémon kort, hvor man kan være heldig at trække sin yndlings Pokémon. 

Det første sæt af Pokémon kort udkom i Japan i 1996 og er bedre kendt som Base Set, hvor man bl.a. andet kunne være heldig, at trække den populære Charizard, som den dag i dag, stadig er en af de mest populære Pokémon. Base set udkom på engelsk i 1999.

Hvorfor hedder det Pokémon?

Pokémon stammer fra sammentrækningen af ordene Pocket og Monster. Tilbage til sin begyndelse hed det Pocket Monsters (lomme monstre), men grundet rettighedsmæssige årsager og for nemhedens skyld blev det herefter til det vi kender i dag som Pokémon.

Hvor mange typer af Pokémon findes der?

I dag er der mere end 800 Pokémon og det ser ikke ud til, at de har tænkt sig at stoppe. I Pokémon universet findes der forskellige typer af Pokémon med forskellige styrker og svagheder.

De forskellige typer i Pokémon:

 1. Normal
 2. Fire
 3. Water
 4. Electric
 5. Grass
 6. Ice
 7. Fighting
 8. Poison 
 9. Ground
 10. Flying
 11. Psychic
 12. Bug 
 13. Rock
 14. Ghost
 15. Dragon
 16. Dark 
 17. Steel 
 18. Fairy

F.eks. er fire (ild) type Pokémon svag over for water (vand) typer.

Du kan læse mere om de forskellige typer Pokémon her

Hvad kan du bruge Pókemon kort til?

Du kan både spille og samle på Pokémon kort og begge ting er meget populært. 

Mange vælger at samle på Pokémon kort og ser det som en investering, mens andre gør det på hobby niveau eller nostalgien.

Du kan også spille Pokémon kort online, der er bedre kendt som Pokémon TCG (Trading Card Game) Online. Her kan du trække, spille og bytte Pokémon kort online. Det er bl.a. her, hvor du kan bruge de kodekort, som du får når du f.eks. køber Booster pakker.

Hvad koster Pokémon kort?

Det kommer selvfølgelig an på, hvad du er ude efter. Hos Pokeman.dk kan du købe booster pakker, hvor du får 10 Pokémon kort og 1 kodekort til TCG online. Her koster en booster pakke helt ned fra 28 kr., hvis du køber 10 booster pakker. Ellers koster en booster pakke ca. de 40 kr.

-18%

V, VMAX, GX og andre boxe

Leafeon VSTAR Special Collection

270,00 kr.
-18%

V, VMAX, GX og andre boxe

Glaceon VSTAR Special Collection

270,00 kr.
-22%

Du har også mulighed for, at købe enkeltkort hvis du lige står og mangler et par stykker til dit Master Set. Her kan du få kort fra 3 kr. og op efter.

Hvad er mine Pokémon kort værd?

Det er et svært spørgsmål, da det afhænger af mange forskellige faktorer så som stand, er den graded, hvor mange findes der, popularitet osv.

Hvis man har nogle Pokémon kort, man gerne vil have vurderet eller er nysgerrig, hvad de er værd, så kan man gøre flere forskellige ting. Du kan bl.a. gå på Ebay og se, hvad dit kort lige netop er blevet solgt for eller du kan besøge Dansk Grading Service, som tilbyder en gratis vurdering af dine Pokémon kort.

Det dyreste Pokémon kort til dato er her for nyligt blevet solgt for intet mindre end ca. 5,2 millioner dollars, hvilket svarer til ca. 36 millioner danske kroner! Kortet blev byttet/købt af den amerikanske Youtuber Logan Paul. Kortet hedder “Pikachu Illustrator” og det siges, at der kun findes 10 kort. Derudover er kortet graded hos PSA, hvor det har fået den bedste karakter, hvilket er 10. 

Hvad er Pokémon? Pikachu Illustrator PSA 10 kort

Du kan læse mere om historien her

Hvor mange Pokemon kort findes der?

På nuværende tidspunkt er der mere end 13.000 Pokemon kort. Det tal vil dog stige, da der flere gange om året bliver udgivet nye Pokemon kort.

Hvor mange forskellige Pokemon kort findes der?

 • Common Pokemon kort
 • Uncommon Pokemon kort
 • EX kort
 • GX kort
 • Full-Art kort
 • Secret Rare kort
 • Ultra Rare kort
 • Rainbow Rare kort
 • Hyper Rare kort
 • Promo kort
 • Reverse Holofoil kort
 • Secret Rare Holofoil kort
 • Ultra Rare Holofoil kort
 • Full Art Ultra Rare Holofoil kort
 • Gold Secret Rare Holofoil kort
 • Gold Star kort
 • V kort
 • VMAX kort
 • Secret Rare VMAX kort
 • Secret Rare Rainbow kort
 • Secret Rare GX kort
 • Secret Rare V kort
 • Secret Rare VMAX kort

Det er værd at bemærke, at listen kan variere afhængigt af den aktuelle udgave af spillet og kan ændre sig over tid.

Hvor mange Pokemon spil findes der?

Der findes mange forskellige Pokemon spil, inklusiv konsolspil, mobilspil og brætspil. Det er svært at give en præcis antal, da der løbende udgives nye spil i serien. Men nogle af de mest populære og kendte Pokemon spil inkluderer serien af RPG (Role Play Gaming) spil som Pokemon Red and Blue, Pokemon Gold and Silver, Pokemon Diamond and Pearl, Pokemon X and Y, Pokemon Sun and Moon, Pokemon Sword and Shield, Pokemon Let’s Go Pikachu/Eevee, Pokemon Go and Pokemon Mystery Dungeon. Derudover findes der også spin-off spil som Pokemon Stadium, Pokemon Ranger, Pokemon Rumble og Pokemon Pinball.

Hvad er Pokémon GO?

Pokémon GO er et spil til mobil og tablet. Det udkom første gang i 2016 og er blevet downloadet af flere end 630 millioner mennesker på verdensplan. 

Pokémon GO er et såkaldt free-to-play spil. Det handler om, at du skal som træner gå rundt og fange en masse Pokémon. Du kan dyste mod de onde Team Rocket eller dyste mod andre spillere.